top of page

Хто винен?

"Ми маленькіє люді, всьо решаєт власть..."

"Это он віноват, что ми можем сделать?"

"Не бийте руских, виноватий лише путін!"

Стоп. Скільки такого кожен з нас почув, і скільки ми ше цього почуєм. Винен дійсно він, навіть не він - воно. Адська суміш свині, собаки з душею диявола. Але ж все не так однозначно. Такий режим у росії не один рік, навіть не один десяток років, так чому ви, свідомі росіяни, ставите «галочку» навпроти цього прізвища знову і знову. Якщо вам не подобається, обирайте іншого, чого ви мовчите? Чого зараз ви кажете, що ні в чому не винні? Винен не лише він, а всі, хто так чи інакше брав чи бере участь у цьому не смішному, болючому, жахливому дійстві під назвою російсько-українська війна. Не перша в нашій історій, але, я впевнена, що остання.

Так хто ж у цьому винен?

Винні ті, хто на останніх виборах президента рф поставили «галочку» навпроти прізвища, яке віддало наказ бомбити Україну.

Ті, хто, в черговий раз, мені скаже, що нас тут від чогось рятують.

Ті, хто каже, що це все неправда і нам показують картинки.

Ті, хто кажуть, що тут бандери і націоналісти, які, як з`ясувалося, насміхаються з тих, хто говорить російською мовою.

Ті, хто не хочуть чути від рідних правди, а вірять своєму телевізору, де показують новини, які чомусь "правдиві" лише в росії.

Ті, хто вважають, що Україна нічого свого немає і все, що ми маємо, дала нам росія.

Винні всі і кожен, адже автомат на маленьку дівчинку з небесно-блакитними очима направляє не сам президент росії, а звичайний росіянин-військовий, за кермом літака, який скидає бомби на житлові будинки сидить також не він, а все той же росіянин-військовий, авіаудар по пологовому наніс не він особисто, а росіянин-військовий, обстрілює з артилерії мирних людей не він, а російські військові, машину з волонтерами розстріляв не він, а росіяни-військові! Так, це все робить за його наказом, за наказом генералів та керівництва, але ж як так. Ти - нелюд, який направляє автомат на дитину, якій 8 рочків, невже в тебе нічого всередині "не йокає", хіба в тебе вдома не такі ж? Ти маєш хоч грам совісті? Чи ви вже настільки безхребетна нація, що навіть не можуть вирішити, що для вас добре, а що погано. Що окрім того, як казати, що "он молодец" і направляти автомати у невинних, ви більше нічого не вмієте? Так шо винні всі, хто словом, ділом, або навіть мовчанням, підтримує цю агресію, а за статистикою це 71% жителів росії. І від усвідомлення цього дуже боляче, ми ніколи не були братами і ніколи ними не будемо, бо ми - вільні, сильні та незалежні, а вони добре вміють лише одне - казати, що він молодець!


Авторка: Ангеліна Надольна

bottom of page