top of page

Фільми для святкового вечора у День Святого Миколая (2 частина)

Сірі хмари, наче ковдра, вкривають місто. Світла майже немає. З неба зриваються сніжинки, а люди метушаться, кудись поспішають. Але всі вже відчувають у душі якесь тепло, наближення чогось казкового та чарівного. Скоро вже прийдуть такі радісні для всіх свята: Святий Миколай, Різдво, Новий рік. Для того, щоб ще глибше зануритися у новорічну атмосферу, пропоную вам для перегляду п’ять найкращих фільмів.





1. Щасливого Різдва (2019 рік), режисер Пол Фіг

Головна героїня цієї зворушливої ​​комедійної мелодрами - проста дівчина на ім'я Кейт, яка працює в магазині святкових товарів. Дівчина не сподівається змінити своє життя на краще. Але одного разу доля зводить нашу героїню з прекрасним незнайомцем на ім'я Том, який здається їй схожим на казкового принца, якого вона не заслужила. І тоді він знову допомагає їй повірити в себе і знайти щастя. І привід є чудовий - наближаються різдвяні свята.

Дуже зворушливий фільм, який не залишить без вражень жодного. Акторський склад підібрано чудово, герої нереально милі. Цей фільм підійде для вечірнього перегляду з усією сім’єю.


2. «Хлопчик на ім’я Різдво» (2021 рік), режисер Гіл Кінан

Це казкова історія про хороброго хлопчину, який дуже хотів знову побачити свого татка. Ніколас знав, що його тато колись поїхав на пошуки ельфійського поселення з назвою Ельфгельм. Про нього давно ходять легенди, а чоловік захотів особисто переконатись, що воно реально існує. Тільки додому він дуже довго не повертається, а син за ним уже засумував. От і вирішив Ніколас піти шукати тата. Для цього йому доведеться відправитись у сніжний край – на північ. Добре, що в нього будуть помічники – олень Блітцен і розумне мишеня. Юний герой навіть уявити не може, які пригоди на нього чекають, але вони точно будуть незабутніми, неймовірними, цікавими, десь кумедними і незвичайними. Якщо в дива вірити, то вони можуть і трапитись, особливо під Різдво.

Фільм наповнений казкою та магією. Він дуже добрий та простий. Сподобається дітям та дорослим.


3. «Маленькі жінки» (1994 рік), режисер Джиліан Амстронг

Екранізація однойменного роману, що частково написаний за дитячими спогадами авторки: про дорослішання чотирьох сестер Марч під час громадянської війни в Штатах, про їх першу любов, надії та розчарування, про формування їх життєвої позиції та початок самостійного життя.

І книга, і фільм дуже теплі та душевні. Неймовірно цікаво спостерігати, які висновки роблять для себе дівчата, як вони навчаються жити дорослим життям, будують стосунки між собою та вчаться бути добрими та щирими. Цей фільм сподобається абсолютно кожному.


4. «Грінч» (2018 рік), режисер Ярроу Чейні

Щороку на Різдво вони порушують його спокій все більш яскравими і гучними святкуваннями. Коли люди заявляють, що в цьому році збираються відзначати свято в три рази масштабніше, ніж раніше, Грінч розуміє, що є тільки один спосіб повернути жадану тишу і спокій: він повинен вкрасти Різдво. Зелений монстр вирішує прикинутися Санта Клаусом у переддень свята і навіть вкрасти візок з оленями. Тим часом юна Сінді-Лу зі своїми друзями планує застати Санту-Клауса під час його різдвяних візитів, щоб просто подякувати йому.

Мультфільм покликаний реанімувати старенький сюжет давнього фільму, який колись полюбився глядачам. Насолоджуйтесь переглядом цікавого анімаційного ремейку та посмійтесь з пригод зеленого чоловічка від душі.


5. «Лускунчик і чотири королівства» (2018 рік), режисер Лассе Галльстрем

Події фільму-казки «Лускунчик і чотири королівства» засновані на відомій історії, але розповідають її з дещо іншого боку. У Різдвяні свята юна Клара готується разом з іншими отримати подарунки. Завдяки грі з простягнутими нитками, вона опиняється в іншому світі і послідовно відвідує три королівства. Тут дівчинці доведеться зустрітися з самими дивовижними персонажами, які зроблять її пригоди незабутніми. Однак щастя і безтурботність не можуть тривати вічно. Попереду у героїні ще одна країна, де стан справ зовсім інший.


Сніг, квіти та солодощі залишаються за спиною, а попереду знайомство з Мишачим королем і його армією. У головного антагоніста є свої причини боротися за владу, але вони не мають нічого спільного з добром і порядністю. У подібних ситуаціях Клара ніколи не опинялася, тому без допомоги дівчинці точно не обійтися.


Ще одна чарівна історія, яка захоплює. Фільм атмосферний, добрий. Він сподобається дітям, але і дорослих не залишить байдужими.


Авторка: Євгенія Доценко

bottom of page