top of page

LET`S WATCH IT TOGETHER

Let's watch it together


Кіно… Одне слово, а одразу стільки спогадів. Старий, потертий диван і теплий плед, тато на широченному телевізорі підкручує канали. Велика компанія перед ноутбуком. Гарячий чай і якась мелодрама. Кіно – це запах сирного попкорну, боязкі поцілунки на останньому ряду, близькі люди поруч або ж самотність. Ми дивимося фільми, щоб сміятися, плакати, надихатися, знаходити самого себе, відпочити від усього світу. Я вважаю, що так прекрасно, що є речі, які можуть справляти таке враження на людину. Тому пишу це для тих, хто так само, як і я, обожнює кінофільми. Першу свою статтю я б хотіла розпочати з п’яти моїх улюблених.

1. «Час». Режисер: Ендрю Нікколь

Недалеке майбутнє. Учені навчилися «вимикати» ген старіння. Щоб уникнути перенаселення, час зробили валютою, за яку можна купити що завгодно. У цьому світі багатії можуть жити вічно, а ось біднякам за вічне життя доводиться торгуватися. Головний герой картини отримує у своє розпорядження нескінченний час, проте не встигає врятувати свою матір, мало того, незабаром він буде змушений рятуватися втечею від корумпованих «стражів часу»...

Це просто неймовірний фільм, який справив на мене величезне враження. Він показує те, що потрібно цінувати кожну хвилину, кожний подих. Було цікаво спостерігати за розгортанням сюжету. Фільм неймовірно напружений, я постійно переживала за долю головного героя, якого, до речі, зіграв Джастін Тімберлейк. Тому можу сказати, що чудовий акторський склад, неймовірний сюжет та глибока мораль зробили цю кінострічку неймовірною.

2. «Ілюзія обману» Режисер: Луї Летерьє

А ви вірите в магію? Хоча насправді ніякої магії не буде, це лише вправність рук і ніякого шахрайства. Фільм із першої ж хвилини втягуєу вир подій. Головні герої картини - команда добре злагоджених ілюзіоністів. Вони настільки вправні у своїй майстерності, що прямо під час виступів займаються грабежами. По слідах злочинців йдуть федеральні агенти, але зловити спритників буде непростою справою. У головних ролях – Марк Руффало, Джессі Айзенберг, Вуді Гаррельсон, Айла Фішер, Дейв Франко, Морган Фріман та інші.

Стрічка для тих, кому подобаються детективи з несподіваною розв’язкою. Неймовірно заплутаний, але динамічний сюжет, талановиті актори – і перед вами ще один шедевр світової кінематографії.

3. «Сніданок у Тіффані» Режисер: Блек Едварс

Нарешті дібралися до добрих, «дівчачих» фільмів із простим сюжетом та неабиякою атмосферою. Це американський кінофільм-мелодрама 1961 року з Одрі Гепберн і Джорджем Пеппардом у головних ролях, знятий кінокомпанією «Paramount Pictures». Сценарій написаний за мотивами однойменної повісті Трумена Капоте. До речі, порівняно з повістю, фільм мені сподобався набагато більше. Режисер створив більш яскраву картинку та додав багато цікавих деталей.

Цей фільм дуже милий, романтичний, з глибокою мораллю. Пол Варжак, письменник, який живе за рахунок багатої коханки, переїжджає на нову квартиру і знайомиться із сусідкою — Голлі Голайтлі, легковажною дівчиною, що марнує життя і мріє стати утриманкою багатого чоловіка. Вона плутає імена, зберігає телефон у валізі під ліжком, тікає з квартири через вікно і марить ювелірним магазином «Tiffany & Co». Коли Голлі знайде місце, де їй буде так само затишно, як у «Tiffany & Co», вона перестане тікати від життя і дасть ім'я своєму котові.

Цю стрічку неможливо дивитися без посмішки, гра акторів вражає, неймовірно красива картинка, на яку приємно дивитися. А також цей фільм показує, що ми завжди повинні залишатися собою.

4. «Тривожний виклик» Режисер: Бред Андерсон

Цей фільм не дасть розслабитися й спокійно дихати. Він змусить переживати, закривати очі і з нетерпінням чекати закінчення.

Важко працювати на межі, де звичайне людське життя весь час трансформується в біль. Мила жінка Йорданія - досвідчений оператор служби порятунку "911". Кожного разу, приймаючи тривожні дзвінки, вона розуміє, що люди на іншому кінці лінії чекають від неї негайного вирішення всіх своїх бід. Від її оперативного мислення і швидкого прийняття рішень залежить життя людей. На жаль, у її практиці бували випадки, коли допомога ніяк не могла встигнути вчасно і трагедія ставала неминучою. Тому, коли Йорданія прийняла виклик про чергове викрадення молодої дівчини, вона сприйняла боротьбу за її порятунок як особисту справу. У головних ролях – Холлі Беррі, Ебігейл Бреслін та інші.

Цей фільм для тих, хто обожнює трилери та детективи. Викликає просто неймовірні емоції, від яких неможливо всидіти на місці.

5. «Шпіон» Режисер: Пол Фіг

Сьюзан Купер - героїня невидимого фронту: без неї не обходиться жодна небезпечна операція ЦРУ, але вона змушена задовольнятися скромним місцем аналітика. І ось нарешті у Сьюзан з'явився шанс показати себе у всій красі! Її партнер потрапив в пастку, і один з провідних агентів - в біді. У такій складній ситуації Купер, не замислюючись, погоджується працювати під прикриттям, щоб проникнути в оточення торговця зброєю і врятувати світ від глобальної катастрофи.

Дуже легка, весела комедія, яка допоможе розслабитися після тяжкого робочого дня. Вона наповнена простим і зрозумілим гумором. Головну роль, до речі, зіграла неймовірна Сьюзен Купер, яка на всі сто з нею справилася. Рекомендую всім, хто просто хоче відпочити та на мить забутити про глобальні проблеми.


Автор: Євгенія Доценко

bottom of page