top of page

«Дев'ять життів»

Волонтери відіграють важливу роль у нашому повсякденному житті, особливо зараз, і допомагають не лише людям, але й тваринам. Воєнний конфлікт може мати серйозний вплив на тваринний світ, і волонтери є важливими посередниками між тваринами та допомогою, якої вони потребують.

Під час війни в Україні було створено безліч організацій та груп волонтерів, які спеціалізуються на допомозі тваринам. Їхня діяльність – це порятунок, реабілітація та медичний догляд за пораненими або безпритульними тваринами, забезпечення їх необхідним харчуванням та притулками.

«Дев'ять життів» – документальний фільм про порятунок тварин і героїзм волонтерів. Люди, котрі не поїхали, а залишилися рятувати беззахисних тварин із палаючих і зруйнованих квартир, ризикуючи власним життям, справді можуть називатися героями. Це люди з великими серцями та чуйними душами. Фільм «Дев’ять життів» якраз про них – тих, хто не зміг покинути слабших за себе в біді.

«Ми вражені тою кількістю людей, що з початком повномасштабної війни, ризикуючи власним життям, рятують тварин. Хтось їде через пів країни, щоб забрати собаку, хтось під обстрілами залишається зі своїми тваринами в притулку, а хтось, перебуваючи в лавах ЗСУ, продовжує рятувати навіть найменше життя, – каже засновник UAnimals Олександр Тодорчук. – Ми би хотіли, щоб про історії, розказані в фільмі, дізналось якомога більше людей. Щоб світ усвідомив: поки ворог винищує все живе, українці рятують тварин».

Дивімося про українців, українське та українською!

Авторка: Дарія Купа


bottom of page