top of page

LET`S WATCH IT TOGETHER

Привіт, друзі! Усі ми любимо дивитися фільми, але більшість чомусь завжди обирає саме зарубіжні. Так, я згодна, за кордоном знімають по-справжньому круті фільми, а як щодо українських? Вони теж заслуговують бути відомими і переглянутими. Тому сьогодні хочу представити вам п’ять відомих фільмів, знятих саме на території України. Вони вам обов’язково сподобаються!


1) «Чорний ворон»


Режисер: Тарас Ткаченко

Жанр: драма, історія

Рейтинг: 97%

Усі пам’ятають красунчика із серіалу «Кріпосна» Тараса Цимбалюка? Так от, цей козак є головним героєм цього фільму, у якому висвітлені події часів Холодноярської республіки. Іван, на прізвисько "Ворон", не зміг стояти осторонь, поки в його селі люди здобувають свободу, тому він починає жорстоку боротьбу за незалежність рідної землі. А для чого? Дізнаєтесь, переглянувши фільм.



2) «Черкаси»

Режисер: Тимур Ященко

Жанр: військовий, драма

Рейтинг: 94%

Фільм натхненний реальними подіями. Він розповідає про мужню оборону однойменного тральника, заблокованого російськими окупаційними військами в бухті Донузлав у березні 2014 року під час анексії Криму. Увесь екіпаж стоїть на захисті своєї честі та Батьківщини. Головні персонажі – звичайні сільські хлопці Лев і Мишко, які за волею долі потрапили сюди на службу.


3) «Східняк»


Режисер: Андрій Іванюк

Жанр: комедія, роуд-муві

Рейтинг: 93%

Головним персонажем тут є «Борода» - невгамовний оптиміст із Донбасу, якому треба відправитися в штаб, щоб «вибити» необхідне для забезпечення свого підрозділу. У напарники «Борода» бере з собою молодого новачка, якого кличуть "Режисер". Разом їм доведеться їхати крізь блокпости, прифронтові міста й села, зустрічатися з військовими і цивільними, потрапляючи у різні халепи, - кумедні та не дуже...



4) «Додому»

Режисер: Наріман Алієв

Жанр: драма

Рейтинг: 82%

Сім'я Мустафи, глибоко віруючого кримськотатарського мусульманина, втратила старшого сина на ім'я Назім. Мустафа хоче поховати хлопця на батьківщині, у Криму. Для цього треба поїхати до Києва та забрати його тіло. У дорогу він бере з собою молодшого сина. Це подорож не буде легкою ні для батька, ні для сина, але вона багато їм допоможе зрозуміти.


5) «Гуцулка Ксеня»

Режисер: Олена Дем'яненко

Жанр: комедія, мюзикл, романтика

Рейтинг: 79%

Американський мільйонер українського походження помирає і залишає спадок своєму синові Ярославу, але щоб забрати мільйон доларів, він повинен одружитися на свідомій українській дівчині. Для пошуків хлопець обирає Карпати. Та чи знайде він ту саму?




Автор: Ольга Кузнєцова





bottom of page