top of page

МАЮ ЩО СКАЗАТИ

«Беріть від студентського життя все!»: послання від кураторів першокурсникам

Перше вересня, попри поширене звання «свята», є днем не дуже простим і іноді мандражним. Лише уявіть: після теплого і, впевнена, сповненого вражень літа треба знову прокидатися рано-раненько, їхати на пари, вчитися. Погоджуюся, що знання – це те, чого ніколи не буває багато. Але сам факт початку навчання іноді пробиває на сльозу (навіть дещо товстошкірих старшокурсників). А що ж казати про першокурсників, для яких перше вересня – це ще й початок буремного дорослого-самостійного життя?

Цього разу я поговорила з кураторами і вирішила запитати про навчання, факультет, їх враження (бо ще рік тому вони стояли на порозі дорослого життя і непевно намагалися зрозуміти цю вашу «вищу школу»). Що з цього вийшло? Читайте далі!

1. Що чекає на першокурсників у НПУ?

Юлія Селіванова, куратор спеціальності «Філологія»

Можу впевнено сказати, що першокурсників у НПУ, а саме на укрфілі, чекає яскраве студентське життя. Вони не тільки вивчатимуть багато цікавих навчальних дисциплін (як от, фольклор або старослов‘янська), а й зможуть відвідувати активні заходи, які організовані нашим студпарламентом та кураторами.

Кароліна Шеліх, куратор спеціальності «Журналістика»

Передусім – неймовірний колектив, де всі розуміють, підтримують та поважають один одного. Звичайно ж, атмосфера, заради якої готовий вставати навіть о 5 ранку. Чекає також багато крутих активностей, заходів і нових знань.

Карина Поліщук, куратор спеціальності «Журналістика»

Зрозуміло, що після звичного шкільного життя все буде відрізнятися, але наш університет гарантує гідний рівень знань, дружній колектив і взаємодопомогу. На першому курсі ви знайдете нових друзів, багато чого зрозумієте і зможете продемонструвати свої можливості.

2. Які особливості навчання на першому курсі ти можеш назвати?

Анастасія Крохмалюк, куратор спеціальності «Середня освіта»

Перший курс вже є особливістю. Ви знайомитеся з корпусом, дорогою до навчання, викладачами, дисциплінами, студентським життям, яке є для вас новою сходинкою в житті. Для вас цілий рік буде безмежна підтримка з боку ваших кураторів, які намагатимуться зробити ваш новий етап, а саме студентство, незабутнім та найкращим.

Кароліна Шеліх, куратор спеціальності «Журналістика»

Після школи хтось думає, що перший курс — це легко, але є свої особливості. Це — абсолютно новий колектив, нові викладачі; більше навантаження, до якого не одразу, але звикаєш. За тобою немає такого контролю, який був 11 років. Саме на першому курсі розумієш, що стаєш дорослим, і це дуже круто!

Аліна Мантач, куратор спеціальності «Журналістика»

Це атмосфера - метушня в пошуках аудиторій, перші підготовки до практичних, перша сесія, нові викладачі й нові знайомства.

3. Напиши невеличке побажання/мотивацію для першокурсників.

Анастасія Крохмалюк, куратор спеціальності «Середня освіта»

Я раджу вам ніколи не опускати рук, яке б складне не здавалося завдання. Слухати і чути. Розуміти і підтримувати. Пам’ятайте, що ви ніколи не будете самі. Адже факультет української філології - це родина, яка завжди вас огорне в обійми допомоги та розуміння. Прокидайтеся раненько та кожного дня шукайте щось особливе в процесі навчання. Робіть усе із задоволенням, і це обов’язково помітять і оцінять. Бажаю вам сил та наснаги. Разом ми сила!

Юлія Селіванова, куратор спеціальності «Філологія»

Заводьте багато знайомств, будьте активними та ініціативними, не бійтеся брати участь у всьому, що вам будуть пропонувати куратори, тоді ваше студентське життя точно не пройде повз. Майте на увазі, що на нашому факультеті ви завжди зможете звернутися по допомогу до старшокурсників, які відповідатимуть на ваші запитання та введуть в курс справи

Кароліна Шеліх, куратор спеціальності «Журналістика»

Передусім насолоджуйтеся кожною хвилиною, проведеною і на парах, і в колі друзів, адже час швидко плине. Будьте активними, не відмовляйтесявід крутих пропозицій, беріть участь в усіх заходах. Не намагайтеся зробити все й одразу — буде важко, але дуже важливо правильно розподіляти свій час. Від себе бажаю отримати якомога більше емоцій від часу, проведеного в університеті!)

Карина Поліщук, куратор спеціальності «Журналістика»

Найголовніше: завжди будьте собою, навчайтеся і насолоджуйтеся прекрасними студентськими днями. Пам’ятайте золоте правило: спочатку ви працюєте на репутацію, а потім вона на вас.

Аліна Мантач, куратор спеціальності «Журналістика»

Шукайте золоту середину в навчанні та відпочинку і беріть від студентського життя все.


Авторка: Дарія Шерстюк

bottom of page