top of page

Пригоди S Миколая


Іноді приємно згадувати часи радості й натхнення, втіхи й любові, добра і ласкавості. Навіть зараз, у часи, коли такі відчуття важко віднайти. День святого Миколая у моїй родині завжди був тим «стартовим» святом, яке ніби запускає усі інші новорічні свята. Вир емоцій тривожив мою душу, коли наближалось 19 грудня, адже згодом я могла отримати подарунок від особистого «Миколайчика» - мами.


У досить ранньому віці я зрозуміла, що цього дня різні приємності під подушкою з’являються саме після маминого втручання, але для мене це свято все одно не втратило свою чарівність. Матуся завжди намагалась здійснити мої побажання і досить вдало це робила.


Пам’ятаю, як я літала хатою у пошуках потаємного місця, де вона ховала подарунки. Так я заздалегідь знала, що саме отримаю, а тому ще більше чекала на Миколайчика.


Пам’ятаю, як спеціально не засинала, щоб точно впевнитися у тому, що подарунок доставлений на місце призначення, а потім спокійно, з посмішкою на обличчі, засинала.

Пам’ятаю, як прокидалася ще більш щасливою, бо мала змогу побачити під світлом лампи якийсь пакунок із солодощами, коробку з омріяною лялькою, фарби для малювання чи різноманітні фрукти. Пам’ятаю, як у школі з однокласниками обговорювали кому що принесли наші «Миколайчики». Ці спогади навіяли спокій, радість, тепло батьківської хати й ту безтурботність, яка панувала у дитячій душі. Дуже радію, бо досі не забуваю традицію радувати когось із близьких маленьким гостинцем для гарного настрою на цілий день.


Що ж, приємний фільм теж може розвеселити душу. До Дня святого Миколая рекомендую подивитися кіно під назвою «Пригоди S Миколая».


Рік: 2018

Країна: Україна

Режисер: Семен Горов

Сюжет: Події розгортаються в українських Карпатах, куди приїжджає на відпочинок звичайна українська родина: мама, тато і двох дітей - восьмирічний Артем та його старша сестра. Одного дня, коли дорослі відправляються відпочити вдвох, діти залишаються на господарстві одні, і якраз в цей час в їх будинок приходить Святий Миколай. Але невдовзі стає зрозумілим, що в костюмі Святого сховався злодій. Артему доведеться ледь не самотужки рятувати сімейний скарб від негідника…

Гарного перегляду!


Авторка: Ольга Кузнєцова

bottom of page