top of page

ПРИЙШОВ, ПОБАЧИВ, НАПИСАВ

14 листопада виповнилося б 107 років патрону нашого факультету, видатному українському поету Андрію Малишку. І наші «малишки», як вже заведено на укрфілі, відзначили цю дату в подорожі.


21 листопада 2019 року студенти нашого факультету відвідали Обухів – рідне місто Андрія Малишка. Це місце, де все насичено шаною до митця, пам’яттю і любов’ю. По приїзду до містечка з промовою виступили ректор НПУ імені М. П. Драгоманова Віктор Петрович Андрущенко та декан факультету української філології Анатолій Васильович Висоцький.

Після цього студенти та викладачі відвідали музей-садибу Андрія Малишка. Саме тут робив свої перші кроки та зростав майбутній поет. Багато речей зберігають атмосферу життя простої сім’ї на початку ХХ століття. Деякі з експонатів справді належали родині Малишків. Зрозуміло, що про цей будиночок досі дбають усі, кому не байдужа така особистість, як Андрій Малишко.

Потім студенти відвідали Мистецький центр міста. Місце, де зібрано всі мистецькі та культурні пам’ятки Обухівщини. Цей центр створений завдяки ентузіазмові Олени Артюшенко та Наталії Любиченко, які щиро розповіли про кожен експонат, який їм вдалося знайти, зокрема про обухівські рушники. Крім них, можна було розглянути книги, картини та місцевий одяг. Традиційні костюми приміряли і наші студенти та викладачі та навіть влаштували своєрідний модний показ. Чи могли б ви уявити як гарно дефілює наша Оксана Романівна? В Обухові буває і таке!


Але коли б це таке було, щоб наші студенти приїздили просто до музею сходити. Студентки Євгенія Доценко, Єва Шилін, Софія Денисюк та Аліна Затильна продекламували вірші Андрія Малишка біля його пам’ятника, аби вшанувати цю непересічну особистість. А ще укрфілівці співали пісні, автором слів яких є наш патрон. «Пісня про рушник», «Балада про вчительку» дзвінко лунали містечком як нагадування, що ми знаємо і пам’ятаємо, чиє ім’я має наш факультет.


Автор: Дарія Шерстюк

תגובות


bottom of page