top of page

ПРИЙШОВ, ПОБАЧИВ, НАПИСАВ

Минулого семестру ми організували благодійну акцію «Подаруй дитині казку». 25.11.2019 року почали збирати гроші, співпрацювали зі студпарламентом нашого університету, інших факультетів та гуртожитків. Так робили все можливе, аби здійснити нашу мрію – допомогти вихованцями Боярського спеціалізованого обласного будинку дитини.

За місяць плідної праці, різних заходів та продажу мерчу разом ми зібрали, якщо можна так сказати, неймовіру суму – 39 273 грн. Важко повірити, але це зробили наші студенти!

25.12.2019 року ми особисто відвідали Боярський спеціалізований обласний будинок дитини. Після розмови з директором та особистої зустрічі з дітьми ми дізналися, що зараз у закладі перебуває 104 дитини віком від народження до 4 років. Варто зазначити, що, крім сиріт, тут є діти, чиї батьки не мають змоги виховувати дітей, а також діти з вадами фізичного та розумового розвитку. Тому потреба була не лише в іграшках та коштах на утримання закладу. Значну частину коштів треба було вкласти в інклюзивну та медичну базу закладу.


4.02.2020 року директор Будинку дитини Наталя Дмитрівна Пригода надала остаточний звіт про витрати коштів, які були зібрані. Зазначаю, що ми намагалися максимально забезпечити малятам комфортні умови для навчання та проживання в закладі. За зібрані гроші було придбано:

2 іонізатори повітря для реабілітаційних кабінетів (750грн\шт) = 1500 грн. 2 іонізатори повітря для спортивної зали та музичного кабінету (5100 грн\шт) = 10200 грн. Набір сенсорних напівсфер «Їжачок» = 850 грн. 2 балансуючі напівсфери (2380грн/шт) = 4760 грн. Стіл мануальний для розвитку дрібної моторики = 18730 грн. Засіб для боротьби з пліснявою = 757 грн. Витрати на господарські потреби = 250 грн. Медичні аналізи вихованців = 1055 грн. Ліки для дітей = 2365 грн.

Але їхати до малят із пустими руками ми ніяк не могли. Дітям було передано декілька пакунків з іграшками, які були зібрані у гуртожитку №2. Ви навіть не уявляєте те, у якому захваті були дітки від цих, здається, незначних подаруночків.

Ось такі у нас результати! Дуже приємно, що байдужих студентів у нас немає і кожен зробив свій вклад у майбутнє вихованців Боярського будинку дитини. Благодійність – це легко. Далі буде!


Автор: Дарія Шерстюк

bottom of page