top of page

ПРИЙШОВ, ПОБАЧИВ, НАПИСАВ

Рубрика «Прийшов, побачив, написав» завжди мала на меті розповісти вам про найцікавіші події на факультеті. А що ж робити перед Новим роком? Подій же так багато! Тож згадаймо найкращі й найяскравіші моменти семестру, що минає.


2 вересня 2019 Посвята першокурсників на факультеті української філології та літературної творчості імені Андрія Малишка. Щороку перший день навчання в наших першачків починається з актової зали. Традиційно наймолодші малишки знайомляться з викладацьким складом, своїми одногрупниками та студкураторами. Так і почалися чудові студентські роки в першокурсників: із настановами й жартами від Анатолія Васильовича, підтримкою від старшокурсників та пліч-о-пліч зі своїми новими друзями.



3 вересня 2019 Посвята першокурсників НПУ імені Драгоманова. Як же без посвяти в Міжнародному центрі культури і мистецтв? Цього дня першачки з усього університету зібралися, аби офіційно стати частинкою великої драгоманівської родини. Подивилися концерт, набралися сил перед важкими навчальними буднями. Непоганий початок.


6 вересня 2019 Перший у цьому році кінопоказ під відкритим небом. Не лише в університеті можна проводити цікаво час. Якщо поєднати двір гуртожитку, проєктор, цікавий фільм та студентів, то можна отримати хороший вечір. І не просто хороший, але й дуже атмосферний.



7 вересня 2019 Повернення газети «7Небо». Ця дата для нашого колективу є символічною. Після декількох років тиші активісти факультету зібралися, продумали концепцію і почали діяти. Як бачимо – не даремно. Попри те, що були певні негаразди і творчі глухі кути, ми щомісяця презентуємо вам свіженькі, як булочки в буфеті, новини. І, як бачимо з коментарів, вам це подобається.


10 вересня 2019 Зустріч із Максом Кідруком. Ім’я Макса Кідрука співзвучне з поняттям «сучасна українська література». Зустрітися з ним – надзвичайне завдання. А нашим студентам вдалося. Найперші побачили новий роман «Доки світло не згасне назавжди», поспілкувалися з «кумиром мільйонів» і дізналися про таке,у що важко повірити.

16 вересня 2019 Квест «Джунглі ГУМу». Квести цього року стали невід’ємною частиною нашого життя після пар. Усю цю «біганину» (у всіх сенсах) розпочали із «Джунглів». Вивчити ГУМ – справа нелегка, але впоралися з нею студенти просто неймовірно!


18 вересня 2019 Літературний квест. Побігати Шевченківським районом, знайти посольство Білорусі і потрапити під зливу. Коли перечитати це, то стає смішно. Але 18 вересня було не до жартів. Цікаво і незвично – ці слова точно опишуть емоції під час літературного квесту.


24 вересня 2019 Зустріч із Юлією Віцько. Інроверти, екстраверти, амбіверти. Боже, можна втратити глузд, поки зрозумієш, хто ти і як тебе називати. А з пані Юлією все стало зрозуміло. Пізнавати себе завжди цікаво, а в такому товаристві – ще цікавіше!


24 вересня 2019 Нагородження найкращих студентів факультету за наукові здобутки.

На укрфілі є багато людей, які своїми світлими головами прославляють себе і факультет. Цього року серед малишок 6 студенток стали кращими з кращих у галузі науки. Ми пишаємося!


26 вересня 2019 Зустріч зі Світланою Приваловою. Сучасний літературний процес – річ, про яку студентам філфаку треба знати все. Тому одного вересневого дня вони радо зустріли пані Світлану, послухали лекцію і дізналися все, що так цікавило.


29 вересня 2019 Команда «Тріуфатори» посіла 2 місце у спортивно-інтелектуальній грі «Profsport». «Тріумфатори» востаннє приїхали на гру в тому складі, що вже став легендарним. Минулого року стали переможцями, цьогоріч поставили не менш яскраву крапку. Різниця в один бал – нісенітниця. Ми ж з вами знаємо, хто переможець!


1 жовтня 2019 Зустріч із Дариною Феденко. Зустрічі з діячами медіасфери на факультеті схожі на ковток свіжого повітря для наших студентів-журналістів. Пані Дарина не лише дала декілька порад для того, щоб писати продуктивно і зацікавлювати авдиторію. Вона ще й власним прикладом довела – бути журналістом цікаво.


4 жовтня 2019 День учителя. Так, ми пам’ятаємо, що ми не в школі і тут викладачі. Але в НПУ не відзначати День працівників освіти просто неможливо. Наші дорогі і любі викладачі цього дня відчули себе головними зірками. А як інакше?


4 жовтня 2019 Поїздка студентів факультету до Новоград-Волинського. Звягель, Лесина земля. Стежками, якими ходила відома поетеса Леся Українка, цього дня ходили й наші малишки разом із викладачами, не прогуляли пари, а пізнавали Новоград.


16 жовтня 2019 Кубок ректора НПУ імені Драгоманова з боулінгу. Уже вп’яте Кубок ректора розігрують між факультетами нашого навчального закладу. У 2019 році наші студенти вирішили випробувати свої сили в боулінгу. Як нам задється, початок був хорошим. «Найактивніша команда»!


31 жовтня 2019 Гелловінський квест і «Гуртожитська мафія». Хоча Гелловін і вважають «не нашим» святом, завжди цікаво поринути в атмосферу одного з найстрашніших свят у році. Спочатку, як традиція, квест і веселощі, а потім – гра у «Мафію» в актовій залі гуртожитку.



4 листопада 2019 Презентація гербу факультету. Питання про зміну гребу факультету декілька разів було порушено. Але лише у 2019 році зробили те, що мали зробити

давно. Макет – робота студентки 107 ВС групи Анастасії Бабіченко. Малишко за книгами – саме те, що має презентувати наш факультет.


5 листопада 2019 Дебют першокурсника. Найдрайвовіші, найкреативніші і ще багато епітетів. Так, це наші цьогорічні першокурсники. Подорож епохами вдалася кожній групі на 100%. Запалили не по-дитячому, зарядили залу на цілий рік.


13 листопада 2019 Зустріч із Євгеном Карасем. Євген Карась – непересічна особистість. І бачити його в нас на факультеті було приємно. Заглибилися у вивчення інтернет-контенту, дізналися про те, як стати успішним блогером.


14 листопада 2019 Зустріч з Олександром Ірванцем. «Чули про «Бу-Ба-Бу»? Це я створив», - цією фразою пан Олександр міг би починати будь-який діалог. Але він поки не заглиблюється в тренди. Тому просто приходить і знайомить наших студентів зі своїми творами, які він і пише, і перекладає. Уже вдруге впродовж року Олександр Ірванець був у нас на факультеті і, мабуть, не востаннє.


17 листопада 2019 День студента. Не вистачить слів, аби описати цьогорічні святкування нашого «професійного» свята. За три дні, здається, всюди побували, на славу відсвяткували. Наступного року точно повторимо!



20 листопада 2019 Ліга факультетів 2019. Ой, козаки, ой запалили! На тлі інших команд (як би це самовпевнено не звучало) малишки виглядали неймовірно. І влучні жарти, і пісні, і танці. Судді сказали, що наша команда – найдрайвовіша (навіть грамоту дали). А ми і не сумнівалися!


21 листопада 2019 Поїздка студентів факультету до Обухова. Батьківщина Андрія Малишка – мальовнича Київщина. А не відвідати рідну землю свого патрона було б грішним ділом. Тому взяли ми наших студентів, декана з ректором запросили та й гайнули. А чого ж удома сидіти?


4 грудня 2019 Презентація мерчу факультету. Як яскраві сонечки, тепер сяють студенти в наших світшотах. Думали довго, робили не менше. Зате нині укрфіл видно здалеку. Тепер й інші факультети підхопили хвилю «мерчетворення». Але таких речей, як у нас, ніде не знайти (авторські принти роблять свою справу).


12 грудня 2019 Андріївські вечорниці. Пам’ятати свої традиції важливо, особливо для фуфеняток. А хто ж не хоче ввечері гарно відпочити в рідному гуртожитку? Тому вирішили, що провести вечорниці треба просто негайно. Вареничків поїли, наворожили гарну долю, потанцювали і ще й фільм переглянули.


13, 19, 20 грудня 2019 Майстер-класи з розпису еко-сумок. Зараз відчуваю, як хтось скаже: «У нас не було майстер-класів. Що ти вигадуєш?» Ваша правда. У нас не було, зате учні київських шкіл мали змогу зробити креативні новорічні сумочки для себе. А все, що ми заробили, передаємо куди? Правильно, у Боярський дитячий будинок!


14-15 грудня 2019 Поїздка студактиву факультету в Пущу-Водицю. Гартуйсь, друзі-подруги. Продуктивні вихідні за містом? Так, наші активісти це вміють. Разом із Спілкою української молоді в Україні малишки відвідали літературну майстерню, вивчили основи сторітелінгу і тепер точно знають все про інформативні тексти.




19 грудня 2019 Таємний Святий Миколай. Зима 2019 року щось зовсім не зима. +7, ви серйозно? Але на Миколая наші студенти відчули святкову атмосферу максимально. Отримали подаруночки від Святого Миколая і згуртувалися ще більше. Отримувати подарунки так приємно, погоджуєтеся?


І це лише незначна частина того, що відбувалося! Уявляєте? Які ми з вам продуктивні, виявляється. На цій позитивній ноті я і рубрика «Прийшов, побачив, написав» завершуємо цьогорічний новинний марафон. Зі святами вас, побачимося на сторінках газети «7Небо»!


Автор: Дарія Шерстюк

bottom of page