top of page

ЩОДЕННИК ХЛОПЦЯ-УКРФІЛІВЦЯ

Останні слова


Хмура сіра хмара налетіла на сьоме небо. Ні, то не та хмара, яка відірве від себе сніжний пух різдвяного настрою, яким огорне студентство і не тільки. Ні, то навіть не та хмара, яка освіжить своїм холодним, але свіжим подихом втомлені вуста студентства і не тільки. Це та хмара, яка слизьким холодним дощем впаде на важкі голови студентства… і не тільки студентства.

Ось він – кінець.

Кінець 2019 року.

Чергового семестру кінець.

Сірий і похмурий кінець року, що передує сірій і похмурій сесії на початку наступного сірого і похмурого року. Ні снігу, ні різдвяних посмішок у коридорах-лабіринтах сьомого неба – лише втомлені обличчя суцільних Міносів.

Маємо таке завершення року. А як подумати, то все ж таки рік був не таким уже й поганим: з попелу відродився періодичний фенікс, що його ви зараз, на жаль, не тримаєте в руках; пройшов для кого перший, а для кого черговий дебют дебютуйованих; у декого з переляканих очей потекли перші каторжні сльози прямісінько до «кривих» ротів; а комусь пощастило побувати на геть усіх зустрічах.

Справді чудово, коли ти маєш можливість і час відвідати зустрічі. Таку можливість створюють самі студенти і не тільки ті, які домовляються, узгоджують та організовують зустрічі, але й ті, які відвідують їх.

Ми вельми вдячні й тим, і тим студентам, однак звертаємося до третіх, які, за якихось причин, не відвідують зустрічі: не лінуйтеся, це все організовано саме для вас. Ви, дорогі друзі, маєте вже усвідомлювати те, що час вашого студентства швидкоплинний. Необхідно встигнути використати кожну можливість, яка перед вами відкривається. Не відмовляйтеся в наступному році від запропонованого…

У новому році нас чекає багато нових зустрічей і можливостей, але не треба забувати про те, що все залежить від нас самих. Ніхто нічого не зможе організувати для холодних стін авдиторії. Та і не треба холодним байдужим стінам усе те, але ж ми не такі байдужі.

І все ж таки завершення року, то завжди підсумки роботи. Ми маємо ще багато над чим працювати, однак уже сьогодні зрозуміло, що наша праця не була зайвою. Ми вдячні всім студентам за те, що обрали наш факультет, і особливо вдячні тим, які не розчарувалися у своєму виборі. Є багато чинників, через які можна було б розчаруватися, однак необхідно розуміти, що саме ми, студенти, формуємо та змінюємо факультет. І коли ви вже прочинили перед собою великі двері університету та піднялися до нашого сьомого неба, то будьте ласкаві посприяти його якісному розвиткові.

Останніми, особливо перед зимовою сесією, мають бути радісні слова, тож сьогодні, у той момент, коли ваші очі втомлено пливуть за цим струменем думок, необхідно вже починати думати про завтра. І ми маємо на увазі не тільки іспити, але й відпочинок. Спускайтеся з неба на землю й прямуйте вулицями Києва! Тут є чим зайняти себе і є що відвідати! То, може, коли ви вийдете, разом із вами вийде й та біла хмара, яка принесе з собою сніг та різдвяний настрій!

Чого ж ви чекаєте?..


Автор: Володимир Шкіль

Останні пости

Дивитися всі

ЩОДЕННИК ХЛОПЦЯ-УКРФІЛІВЦЯ

Знову ми на сьомому небі Привіт, студентство! Знову ми на сьомому небі. Хтось опинився тут завдячуючи власному бажанню, а когось примусив календарний обов’язок. Так чи інакше, а все ж таки бризки ново

bottom of page